AutoErebus Nord Noutati

Aici gasiti toate Noutatile de la AutoErebus Nord.

  1. Noutati
  2. Ce este si cand trebuie inlocuita cureaua de distributie Volkswagen?
21.09.2021
NOUTATI SERVICE

Ce este si cand trebuie inlocuita cureaua de distributie Volkswagen?

Alege piesele originale Volkswagen

curea


Ce este cureaua de distribuție?

Cureaua de distribuție este o piesă simplă, care asigura o sincronizare perfectă între partea superioară a motorului și partea inferioară a acestuia. Această este construită din materiale sintetice, rezistente, care conțin diverse inserții din sticlă și metal, însă în timp este supusă uzurii. Materialul sintetic din care este realizată devine casant, nemaifacand față solicitărilor.

Cureaua de distribuție este una dintre cele mai solicitate componente ale unei mașini, fiind necesară o verificare frecvența a acesteia.

Când trebuie să fie înlocuită cureaua de distribuție?

În funcție de calitatea pe care o prezintă, o curea de distribuție trebuie să fie schimbată fie după scurgerea unui anumit interval de timp, fie după parcurgerea unui anumit număr de km. La unele mașini, numărul de km este de 40 000, în timp ce la altele poate să se ridice la 120 000.

Ruperea curelei de distribuție nu se face fără semne anterioare. În general, o curea care începe să cedeze, trepideaza și chiar bate, oferind semne că este necesară schimbarea ei.

De ce trebuie să ții cont atunci când schimbi cureaua de distribuție?

Diagnosticarea și schimbarea acestei curele sunt operațiuni dificile și costisitoare. Din acest motiv, este indicat să nu se facă pe cont propriu, ci să se apeleze la un service autorizat. Service-urile moderne au la dispoziție numeroase aparate de măsurare electronică sau acustică. Cu acestea pot verifică întinderea curelei și chiar  o pot regla, direct în momentul în care cureaua este pusă pe mașină.

Nu trebuie să se neglijeze niciun fel de zgomot apărut la motor. Imediat ce simți trepidații care nu sunt la locul lor sau auzi diverse ciocănituri, este bine să cauți un service unde să verifici cauza problemei. În felul acesta se pot economisi foarte mulți bani cheltuiți ulterior pe reparații.

Este foarte greu să îți dai seama dacă o curea este uzată, motiv pentru care este bine să fie schimbată la peste 60 000 de km sau la peste 5 ani de utilizare, pentru o siguranță maximă.

Dacă esti interesat, scrie-ne la adresa de e-mail [email protected]  sau contactează-ne la numarul de telefon 0720 049 471

Programare service online

Programare online la toate orele disponibile in Service

Sistemul de programare online la toate orele disponibile in Service

Sistemul nostru de programare online va ofera accesul optim la toate orele disponibile in Service

Programare online

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.